Professionele aanleg van krachtstroom

Droomt u van een moment van ontspanning in uw eigen jacuzzi of sauna?Wilt u graag een oplaadpunt voor uw deur installeren nu u een elektrische auto heeft?Voor zowel een moment van ontspanning in uw eigen jacuzzi of sauna als het opladen van uw elektrische auto heeft u krachtstroom nodig.

Indien u uw apparaten wilt gaan gebruiken, moet u eerst krachtstroom laten aanleggen. Het aanleggen van krachtstroom is een zorgvuldige taak, en het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Voor een succesvolle installatie van krachtstroom is het altijd slim om een vakman in te schakelen.

Hoe wordt krachtstroom toegepast?

Voor apparaten met een hoger vermogen is krachtstroom van 380 volt nodig. Voorbeelden van apparaten die krachtstroom nodig hebben zijn warmtepompen, enkele elektrische fornuizen, zware machines in werkplaatsen en laadpunten voor elektrische auto's. In tegenstelling tot het gebruikelijke 230 volt, vereist krachtstroom een speciaal stopcontact met vier draden, waarop spanning staat.

Krachtstroom aanleggen: een professionele oplossing

Wanneer een professional krachtstroom in uw huis installeert, doorloopt hij verschillende stappen. Een monteur plaatst de krachtgroep achter de aardlekschakelaar. Als uw huis nog een 1-fase hoofdschakelaar heeft, moet deze mogelijk worden opgewaardeerd naar een 3-fasen hoofdschakelaar.

Om de 3-fasen hoofdschakelaar goed te laten functioneren, is het nodig om de aansluiting te verzwaren bij de netbeheerder. Bij het installeren van krachtstroom wordt er altijd gecontroleerd of de aardlekschakelaar en groep gescheiden zijn. Wanneer er krachtstroom aangelegd wordt, wordt er altijd gecontroleerd of de aardlekschakelaar en groep apart zijn.

Als u uw elektrische auto wilt opladen met krachtstroom, moet de kabel vaak naar buiten geleid worden. Ter bescherming van de kabel wordt vaak gekozen voor een ijzeren omhulsel, wat de kosten iets doet stijgen. Het is belangrijk om te benadrukken dat niet alle apparaten krachtstroom nodig hebben, afhankelijk van de eisen van uw apparatuur.

Vraagt u zich af of u een aanvraag moet doen?

Houd bij het inschakelen van een vakman voor het installeren van krachtstroom de volgende checklist in gedachten. Heeft u bepaalde apparaten die krachtstroom nodig hebben? Waar wilt u elk apparaat plaatsen?Hoe is uw elektrameterkast georganiseerd? In welk jaar is uw huis opgetrokken?

Het is van belang om een elektricien in te schakelen voor het correct installeren van krachtstroom. Het is van cruciaal belang om goed geïnformeerd te zijn en samen te werken met een ervaren vakman voor een succesvolle installatie. Om een gedetailleerde offerte op maat te ontvangen, raden wij u aan contact op te nemen met een professionele elektricien.

Snel een medewerker spreken?

Bel 010 600 1174

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Preventie van overbelasting van de elektriciteit
> Oplossingen voor een stroomstoring