Oplossingen voor een stroomstoring

Wanneer u aan het koken bent en opeens valt alle stroom uit, kan dat erg frustrerend zijn. Als u bezig bent met klussen in huis en de stroom valt plotseling uit, kan dat erg lastig zijn. Een stroomstoring komt eigenlijk nooit gelegen en wilt u dan ook zo snel als mogelijk opgelost hebben.

Professionele hulp inschakelen bij een stroomstoring

Het is aan te raden om bij een stroomstoring te starten met het uitvoeren van de stekkerproef. De stekkerproef is een eenvoudige maar effectieve methode om een defect apparaat of elektrische aansluiting te detecteren. Het kost doorgaans zo'n 10 minuten om de stekkerproef uit te voeren, maar dit kan verschillen afhankelijk van de grootte van uw huis en het aantal apparaten dat u heeft.

In het geval dat u dit niet zelf wilt doen, kunt u een elektricien inschakelen. Besef wel dat de rekening van de elektricien hoog kan uitvallen als het probleem veroorzaakt wordt door een kapot apparaat. Dit omdat de elektricien toch is langs geweest en daardoor kosten heeft gemaakt terwijl u het probleem ook zelf had kunnen oplossen.

Identificeer het defecte apparaat tijdens een stroomstoring

Zet alle groepen in de meterkast uit of verwijder de zekeringen van de groepen. Neem alle stekkers uit de stopcontacten in de volledige woning. Activeer de aardlekschakelaar en de groepen in de meterkast opnieuw.

Plaats de stekkers één voor één terug in het stopcontact en schakel ze allemaal één voor één in. Wacht tot het apparaat volledig is aangezet voordat u doorgaat naar het volgende apparaat. Wanneer u merkt dat het apparaat de stroom doet uitvallen bij het aanzetten ervan, is dat apparaat de boosdoener.

Als het probleem niet voortkomt uit de apparaten, zit de oorzaak in de installatie. Wanneer dat het geval is, is het aan te bevelen om een erkende elektricien in te schakelen om het probleem voor u te verhelpen. Ga er niet zelf mee aan de slag omdat het werken met elektriciteit gevaarlijk kan zijn.

Snel een medewerker spreken?

Bel 010 600 1174

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Preventie van overbelasting van de elektriciteit
> Professionele aanleg van krachtstroom