Teamfoto Nastronic
Werkzaam in Schiedam, hoofdvestiging Hoogvliet Rotterdam

NEN-keuring Schiedam

Zoekt u een deskundige partij voor het uitvoeren van uw NEN-keuring in Schiedam? Als u op zoek bent naar een degelijke NEN-keuring, dan zit u goed bij Nastronic. Onze bekwame monteurs voeren de keuring uit en kunnen meteen eventuele problemen oplossen.

Wat is een NEN-keuring?

Het is gebruikelijk om periodiek NEN-keuringen te laten uitvoeren om de veiligheid van installaties en apparatuur te waarborgen. Bij de NEN-3140 en de meeste andere NEN-keuringen is er vaak een zakelijke connectie. Daarnaast is er een verschilliatie tussen laagspanning met normen als NEN-1010 of NEN-4010, en hoogspanning zoals NEN-3840.

De NEN-1010 is voornamelijk van belang voor de normering in particuliere huizen. Dankzij onze deskundigheid als elektricien nemen we Nastronic snel en efficiënt voor u op ons. Neem contact met ons op via 010 600 1174 om een afspraak te regelen.

NEN-1010 keuring in Schiedam

De NEN-1010 keuring houdt zich bezig met het inspecteren van bestaande elektrische installaties op laagspanning. Deze normen gelden ook voor installaties in een gewoon huis. Veiligheid en het verminderen van risico's op brand en elektrocutie zijn cruciaal bij de NEN-1010 normen.

Bij inspecties en keuringen voor projectafsluitingen is dit de gebruikelijke norm. Deze norm wordt gevolgd bij keuringen van elektrische installaties, bijvoorbeeld bij de overdracht van een koopwoning. De NEN-1010 wordt al jarenlang als de norm gehanteerd in de laagspanning, waardoor de meeste installaties zullen conformeren aan deze norm.

Er is ook de NEN-4010 norm naast de NEN-1010, die bedoeld is als een toegankelijkere variant van de NEN-1010 norm. De NEN-4010 norm wordt niet gebruikt als standaard voor keuringen. Met als voornaamste doel om de NEN-1010 installatie normen toegankelijker te maken voor monteurs is deze norm ontwikkeld.

NEN-3140 keuring in Schiedam

De NEN-3140 keuringen zijn met name bedoeld om werkgevers te verplichten te voldoen aan specifieke regelgeving en richten zich vooral op bedrijfsvoering. De regels van de NEN-3140 zijn met name bedoeld voor het in gebruik stellen van nieuwe installaties. Bij het aansluiten van zware apparatuur in uw huis, zoals zonnepanelen, dienen deze regels in acht te worden genomen.

Meestal worden consumenten niet frequent geconfronteerd met NEN-3140 keuringen. Deze keuring periodiek uitvoeren is als werkgever van groot belang voor een waardevolle toevoeging. Bij Nastronic bent u verzekerd van professionele inspecties van uw installaties conform de NEN-3140 normen.

De NEN-3140 keuringen zijn wat meer gericht op bedrijfsvoering en zijn bijvoorbeeld nodig om aan te tonen dat een werkgeven voldoet aan de relevante eisen. Bij de NEN-3140 zijn de voorschriften met name gericht op het opleveren van nieuwe installaties. Deze moeten ook worden gevolgd bij het plaatsen van zwaardere elektronische apparatuur in uw woning, zoals zonnepanelen.

In de regel zult u als consument niet vaak te maken krijgen met NEN-3140 keuringen. Als werkgever dient u regelmatig deze keuring te laten uitvoeren voor extra waarde. Om deze reden staan de elektriciens van Nastronic gereed om uw installaties te inspecteren conform de NEN-3140 normen.

Krachtstroom aanleggen laat u doen door een ervaren elektricien van Nastronic.

Wanneer een NEN-keuring?

Voor particulieren is het verstandig een NEN-keuring te overwegen wanneer er belangrijke aanpassingen in de elektrische installatie worden gemaakt. Als u nieuwe krachtstroom installeert of extra groepen toevoegt, is een keuring noodzakelijk. Bij de aankoop van een woning is het aan te raden om een keuring te laten uitvoeren.

Werkgevers worden geadviseerd om regelmatig NEN-keuringen te laten plaatsvinden. Hiermee kunt u aantonen dat u altijd voldoet aan de relevante wet- en regelgeving. Hierdoor versterkt u daarnaast uw positie bij bepaalde verzekeraars en kunt u de veiligheid van uw personeel en klanten beter waarborgen.

Schakel Nastronic in voor uw NEN-keuring

Onze specialisten zijn er om u te assisteren bij het inspecteren en eventueel aanpassen van uw installatie. Bij ons kunt u rekenen op bekwame vaklui die u kunnen helpen met het inspecteren en eventueel aanpassen van uw installatie. Een veilige en efficiënte werking van uw installatie staat bij ons centraal.

Wilt u een inspectie inplannen? Dan kunt u contact met ons opnemen. Heeft u vragen over de mogelijkheden? Bel ons dan op 010 600 1174 om te overleggen. Laat uw gegevens achter in het contactformulier op onze website als u graag door ons benaderd wilt worden.

Veel gestelde vragen

Is een NEN-keuring een verplichting? Het is niet noodzakelijk om een NEN-keuring te laten uitvoeren in Nederland. Wel kunnen bijvoorbeeld verzekeraars een keuring eisen voor deelname en vergroot u de veiligheid van uw installaties.

Als mijn elektrische voorzieningen worden afgekeurd, welke stappen moet ik dan ondernemen?

Bij afkeuring dienen er aanpassingen te worden gemaakt in de elektrische installatie. Schakel voor deze werkzaamheden een elektricien van Nastronic in.

Wie zijn gekwalificeerd voor het uitvoeren van NEN-keuringen?

Het uitvoeren van NEN-keuringen is voorbehouden aan een professionele NEN keurmeester. Deze persoon is bevoegd voor de specifieke NEN norm waarop gekeurd moet worden.

Is het toegankelijk om te checken of een NEN-certificaat echt is?

U kunt de echtheid en geldigheid van NEN-certificaten zelf controleren. De geldigheid van elk NEN certificaat kan worden geverifieerd door te scannen met de QR-code.


Nastronic staat voor u klaar in Schiedam
Over ons

Wij zijn een ervaren speler in de elektrawereld, met jarenlange ervaring zowel binnen als buitenshuis. Onze expertise ligt voornamelijk op het gebied van elektrische installaties en het oplossen van storingen. Of het... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 010 600 1174

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor keuring elektrische installaties?

Over Nastronic

Wij zijn een ervaren speler in de elektrawereld, met jarenlange ervaring zowel binnen als buitenshuis. Onze expertise ligt voornamelijk op het gebied van elektrische installaties en het oplossen van storingen. Of het nu gaat om het vervangen van groepenkasten of het aanleggen van kookgroepen, wij staan voor u klaar. Daarnaast bieden wij ook deskundig advies voor het maken van de juiste keuzes in huis. Twijfelt u bijvoorbeeld welk product het beste bij u past, zoals welk type inductieplaat of welke laadpaal, dan helpen wij u graag verder.


Naast onze specialisatie in elektra, zijn wij ook bedreven in het uitvoeren van verschillende soorten klussen. Heeft u interesse in andere soorten werkzaamheden? Dan komen wij graag bij u langs voor een eventuele opname en bespreken we de mogelijkheden.


Onze diensten zijn beschikbaar in de regio Rotterdam, Den Haag, Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Noord-Brabant.


VCA,NEN 3140

Reviews van Nastronic

Door M.V.D.V
Op 12 juli 2023
10

Inductiefornuis laten aansluiten, was eigenlijk een fornuis voor krachtgroep maar is vakkundig omgezet zodat hij op een kookgroep werkt. Apparaat werkt super en was snel gedaan. Erg tevreden!

Door D.M
Op 7 juli 2023
10

Onze inductieplaat is dezelfde dag nog geïnstalleerd. Zeer goed geholpen en vriendelijke man!

Door M
Op 1 juli 2023
10

Snel en vakkundig geplaatst. Top.

Door B.W
Op 30 juni 2023
8

Keurige reactie na plaatsing van de klus (perilex aansluiting fase 2 plaatsen). Telefonische contacten gingen daarna goed. Klus keurig (en snel) gedaan.

Door A
Op 8 juni 2023
10

Reageert snel en is duidelijk. Werkt heel netjes! Is erg vriendelijk. Zou Nastronic zeker aanraden aan familie en vriendenn

Door B
Op 6 juni 2023
10

The job has been done properly. Great communication , always on time He even took the time to give me his advice on which induction cooktop to buy. I would definitely recommend him ! Thanks again

Door T.M
Op 6 juni 2023
10

Aardige man,werkte netjes en snel,extra werk werd niet gerekend,gewoon het afgesproken bedrag,zou hem aan bevelen

Door S
Op 2 juni 2023
10

Hele vriendelijke man, met verstand van zaken. Snel en netjes gewerkt en nadat hij klaar was kregen we nog een uitleg hoe de inductie plaat werkt. Wat een topper

Door S
Op 31 mei 2023
10

Begripvolle zaak. Aanrader.

Door R
Op 26 mei 2023
10

Nette jongeman die zijn afspraak nakomt en kennis van zaken heeft. Hij heeft netjes onze kookplaat vervangen door een inductie kookplaat, verschillende keren alles doorgemeten en alles gecontroleerd op werking. Nog wat extra informatie gegeven. Ik kan hem zeker aanbevelen 👍

Door R.D
Op 14 mei 2023
10

Keurige jongen, vriendelijk attent Afspraak nagekomen, en een vakman!! Eductiekookplaat geplaatst, werkblad vermaakt, nieuwe groep geplaatst, 4nieuwe spotjes in koof geplaatst, dik tevreden! Nogmaals bedankt Nasser, Gr Richard

Door E
Op 13 mei 2023
6

Heel vriendelijke man die een duidelijke prijs voorstelde en het voor die prijs heeft gedaan. Ook fijn dat hij snel beschikbaar was. Had de opdracht niet helemaal goed gelezen, waardoor werkzaamheden werden verricht die niet nodig waren. Vervolgens wel netjes opgelost, dus wel tevreden.

Door K
Op 11 mei 2023
10

Wat een bijzonder snelle service! Bij de aansluiting van de Kookgroep moest onverwachts iets kleins aangepast worden. Direct gedaan en de klus geklaard. Naast zijn goede werk ook een gezellig vakman. Bedankt!

Door V
Op 10 mei 2023
10

Hele fijne mensen en snel goed en betaalbaar geregeld

Door R
Op 5 mei 2023
10

Goede elektricien die zijn kennis paraat heeft, houdt aan afspraken en netjes werkt. Bij volgende klus zal ik hem weer benaderen.

Door A
Op 2 mei 2023
10

Goede communicatie, komt afspraken na, werkt netjes. Tevreden met eindresultaat.

Door C
Op 29 april 2023
6

Redelijk werk geleverd en op afspraak gekomen. Dit was beter dan eerder klusser vanuit werkspot. Bedrijven vanuit werkspot werken niet met factuur nog in deze tijd. Ik neem aan dat met factuur duurder wordt dan een erkend bedrijf. Voor de rest is nastronic wel een aardige jongen en komt zijn afspraak na.

Door T
Op 26 april 2023
10

Top service!!!!!!

Door E
Op 24 april 2023
10

In een woord: TOP! Al direct in het eerste bericht van Nastronic werd er meegedacht over hoe mijn situatie het beste kon worden aangepakt. Ik ging van inbouw gaskookplaat naar inductie en de klus ging om het uitbreiden van de groepenkast en doortrekken van een kabel en een perilex stopcontact aanleggen. Nastronic kwam direct met een net prijsvoorstel, en stelde daarbij voor om ook de inductie plaat te installeren en aan te sluiten. Ik was ervan uit gegaan dat ik hier later nog iemand apart voor zou moeten laten komen. Maar Nastronic maakte het voor mij heel makkelijk om aan all-in-one oplossing aan te bieden. Heerlijk. Communicatie verliep vlot en soepel. En de uiteindelijke aanleg van het geheel, inclusief de kabel trekken onder de grond, en het installeren van de inductieplaat was snel voor elkaar. Zelfs toen bleek dat het bestaande gat in het stenen aanrechtblad 1cm te klein was, kon Nastronic dit direct verhelpen door het gat wat groter te slijpen. Dubbel en dwars 5 sterren!

Door D
Op 23 april 2023
10

Heel nette vakman, weet wat hij doet. Liep tegen een klein issue aan in mijn meterkast. Hierdoor liepen de kosten een klein beetje op. Hij heeft dit niet van te voren kunnen weten. Heeft dit in overleg opgelost. Al met al dik tevreden. Kan deze vakman van harte aanbevelen.