Preventie van overbelasting van de elektriciteit

Iedere groep in de groepenkast kan maximaal 3. 600 Watt leverenWanneer er meerdere apparaten op dezelfde groep zijn aangesloten en deze verbruiken meer stroom dan het maximum?Als gevolg hiervan zullen de stoppen doorslaan op het moment dat alle apparaten tegelijkertijd aan staan

Als het gevraagde vermogen hoger is dan het maximaal toegestane vermogen, kan de groep overbelast raken. Het kan voorkomen dat er één groot apparaat is dat te veel stroom nodig heeft, wat kan leiden tot overbelasting van de groep. Als de elektriciteit overbelast raakt, kunnen de draden en stekkers warm worden wat kan leiden tot brand.

Wanneer het maximale vermogen wordt overschreden, zal de groep zichzelf uitschakelen om overbelasting te voorkomen. Dit is een veiligheidsmaatregel die ervoor zorgt dat overbelasting niet mogelijk is. Om overbelasting te voorkomen, kunt u extra groepen toevoegen aan de groepenkast.

Geniet van veiligheid en gemak tijdens het koken met inductie

Wil je op een duurzame manier elektrisch koken? Kies dan voor inductie. Het verbruik van deze kookplaat is hoog, maar er wordt vrijwel geen energie verspild tijdens het koken. In vergelijking met gas, waarbij veel meer gas verloren gaat, is inductie een veel efficiëntere optie.

Laat uw groepenkast uitbreiden bij het installeren van zonnepanelen

Indien u ervoor kiest om zonnepanelen op uw dak te plaatsen, kan het voorkomen dat uw groepenkast moet worden uitgebreid. Of er uitbreiding van de groepenkast nodig is, hangt af van het type omvormer dat bij de panelen hoort. Het wordt niet bepaald door het aantal panelen, maar door het type omvormer of uw groepenkast moet worden uitgebreid.

Laat uw groepenkast uitbreiden door een gecertificeerde vakman

Indien u regelmatig problemen ondervindt met stroomstoringen als gevolg van overbelasting op de groepenkast?Het is verstandig om de groepenkast te laten uitbreiden met behulp van een erkende elektricien. Dit is geen klus voor doe-het-zelvers, omdat het werken met elektriciteit gevaarlijk kan zijn.

Snel een medewerker spreken?

Bel 010 600 1174

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Oplossingen voor een stroomstoring
> Professionele aanleg van krachtstroom